Tuesday, December 25, 2012

come and never let go


 
 
It has been a year
Everything was still fresh in my mind.
But, the flow does not like I wanted.
I don’t know what I should feel right now.
I don’t think I should be sad.
I’m truly glad for everything happen.
At least I knew you. Thanks for that.
I don’t think that I should stop dreaming since I can just do that.
Perhaps I can fight for it. And leave it to God.
One thing that still is the same since last year was the way you look, you stare at me.
Frozen I held my breath. Heart beat fast.
 
 
 
 
 

Tuesday, December 18, 2012

May Allah bless


 
Allah sentiasa permudahkan.
Alhamdulillah.
Walaupun dh hampir setahun setengah ayah pergi,
kami tidak pernah lagi diuji dgn ujian yg berat.
Selain daripada pemergian ayah.
Allah sentiasa ada.
Kami tak susah macam anak yatim yang lain.
Alhamdulillah.
Moga Allah sentiasa redha.
& kami tidak leka dgn nikmatNYA.
 
 
 
 
 
 
and today i cried because i missed him badly.
since he was gone,i cant read story about hardship of father.
i cant watch any story about someone died.
it makes me cried heavily as i really missed him.
AL-FATIHAH.




Thursday, November 29, 2012

awak yang nama panjang tu.

 
HAPPY BORNDAY BESTIE!



Alhamdulillah. Di hantar Nur Farahwahida Hanim
untuk menjadi teman sepanjang di universiti.
Untuk melalui susah senang, suka duka, jatuh bangun, sakit derita bersama.
Semoga persahabatan ini diredhai Allah dan
berkekalan hingga syurga hendaknya.
Terima kasih la sudi terima aku yg jahat,annoying,
gelak kuat ni sbg kwn. hahaha.
 


 
awak yg cantik,
moga bahagia,berjaya dunia akhirat hendaknya.
dapat mengecapi ape yg diimpikan.
moga pjg umor.
murah rezeki.
dpt jd hamba,isteri,anak,ibu,kwn,kakak, yg baik hendaknya.
doa saya sentiasa yg terbaik utk awak.
 

 
 
 
maaflah kalau kami tak dapat jd kawan yg baik mcm kwn2 awak dulu.
kami cuba yang terbaik.
maaf utk segalanya ye.
tapi yg penting kami sayang awak ketat-ketat!
 
 
 
 
apa pon jgn lupa kami!
xoxo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday, November 9, 2012

Istanbul aku datang

 
 
 
 
 
 
 
story yang sgt comel. ouhhh.
terasa bunga2 dlm citer ni.
beto kusyairi sgt gentleman. >_<
lisa surihani yg sgt comel. *_*
nice try on tomok. -_-
aizat yang best! ^_^
overall 4 bintang dr 5.
citer ni buat teringin nak pegi istanbul
citer ni jugak buat i nk update blog i yg dh lm x di update.
and as usual red films never made me dissapointed!
suka! suka! suka! ♥
 
 
 

 
 
 
 
 
mungkin cerita ini tak byk bnda yang patut dijadikan contoh but still xpayah la pikir lebih.
just for fun.
moreover,lain dari yang lain taw.
 
ok,credit to mimi,mada,farah n noni.
sbb berjaya digoda utk menonton filem ni. huhu.
but its worthy. :D
 
 
 
 

Monday, September 3, 2012

aku yang asing



setelah sekian lama xstalk. 
baru lepas stalk. and he wore something nice on his raya day. 
rasa lega. hahaha. rasa nak senyum. senyum sengih2. :))
dan setiap kali dgr lagu ni teringat dia. 
dedicated khas untuk tutttt tutttt. 
i like the intro. lama carik lagu ni sbb xtahu sape nyanyi, tajuk lagu dia. 
sekarang dah tahu. yeayyyy! 


Wangi kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu

Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu kau kan hilang di waktu siang
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu ini ohh untukmu
Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu
Lagu ini ohh untukmu











Tuesday, July 17, 2012

Gunung Kinabalu,aku sampai!



Alhamdulillah. seperti tajuk diatas,salah satu impian aku dgn kawan baik,Madaha tercapai. begitu jugak team kami.
kami berjaya menakluk gunung tertinggi di Malaysia. 
bukan takat Malaysia,tertinggi di Asia Tenggara! terharu habaq hang! :)
seronok sgt. bangga dgn diri sndiri dan team kami. 
bak kata lecturer kami,hanya org yg degil je mmpu smpai puncak. heheh.


7hb julai flight ke sabah. 3jam. aduiii. its not my first time btw. smpai ums. tmpat tinggal kami. 






8hb julai jogging satu ums. konon2 persediaan la. xde la konon sgt. huhuhu.















9hb julai bertolak g kaki gunung. berehat kat resort.










10hb julai hari pendakian. kitorg ikut jalan jaoh which is from mersilau. 8 jam kot. 8km. sbb jalan berbukit,100m pon rse mcm dh jaoh sgt.start pkul 9 mcm tu smpai dlm pkul 5. ade la yg smpai awal. lepas tu rehat2. perjalanan kitorg diduga dgn hujan. ade la dlm 3km lagi nk smpai laban rata.





11hb julai. kitorg bgn seawal 12.30 pg. tido pon dlm pkul 730 lepas settle solat semua. tp tido xlena mane klu kaki msg2 dok sakit. dgn rase nk demam nye sbb kena ujan. suhu kat tempat tinggi plak sejuk. sgt dugaan! lepas late supper kiotrg gerak menuju puncak dlm pkul 245pg. Alhamdulillah,puncak ditawan jam 620 pg. :)




















subhanAllah. sgt cantik ciptaan Allah. bersyukur di beri kekuatan utk melihat kecantikan ciptaanNya dr puncak. benar kata org,jika berada di atas x selamanya kita akan berada di atas. lmbt laun kita akn turun juga, jadi wktu di atas jgn lupa melihat org di bawah. 


byk kan gmbr? sharing is caring. kalau ade peluang dan wang, 
sila pergi! hehe. 
alhamdulillah dpt TEAM YG SGT SUPPORTIVE AND HAPPENING. 
JUJUR RINDU DORG SEMUA. :)








Tuesday, June 12, 2012

yes, it bother me.




sakit mata rasenya tgk org yg kita suka dipegang2. bukan takat mata. hati ni pon. tak sakit ke? 
kalau mahram tape. bukan mahram. 
brother,ape awak rasa kalau ur future wife dh dipegang2 oleh org lain? 
so,dont expect too much kalau awak sendiri tak boleh nak behave. 
ye,kalau ye pon berlapik its still not manis kan. 
as a man,kalau bukan awak pegang,girls tu yg pegang sekalipon u can avoid it if u want. grrrr. 
bukanlah baik mana tp at least,please behave. 
sakit hati kita ni, adoyaiii. SADIS! :(









Wednesday, May 2, 2012

sampai bila




teruk. rapuh. gelap. kelam. takut. kecewa. 

bukan tak boleh cuba. 
tapi kekuatan dan keberanian tu tiada. 
pengecut dan penakut untuk sesuatu yang baik. 
sampai bila nak takut dengan bayang-bayang sendiri?
sampai bila nak duduk dalam kegelapan sedangkan cahaya itu mudah dicapai. 










Wednesday, April 25, 2012

even if i had a lots of reasons
to give up on you
but i still chose to stay.
because I'm afraid to lose you. 
I'm not ready yet.
although,sometimes i can feel that.
you are not the one.




Friday, April 6, 2012

went off


dia pun tak paham kau.
apalah lagi aku.
aku bukan siapa2. 
hanya mampu memandang dari jauh.
hanya mampu mendengar dari orang.